Nabídka Tetheru od začátku června nerostla, zde je důvod

3 min read

Nabídka stablecoinu Tether (USDT) od začátku tohoto měsíce stagnuje, uvádí The Block’s Data Dashboard.

Nabídka stablecoinů stagnuje

Od 1. června do 17. června zůstala nabídka USDT na 64,25 miliardách dolarů. Žádný růst USDT naznačuje, že na trhu v současné době není poptávka po stablecoinech a nepřitékají žádné nové peníze.

Nabídka Tetheru od začátku června nerostla. Zde je důvod

CTO Paolo Ardoino uvedl, že poptávka USDT byla ovlivněna kvůli „výraznému poklesu otevřeného zájmu v bitcoinových futures v posledních týdnech a USDT je ​​„dominantní stablecoin“ na většině burz s krypto deriváty.“

Od poloviny května skutečně došlo k výraznému poklesu celkového otevřeného zájmu v BTC futures. Od vrcholu, který v květnu přesáhl 20 miliard dolarů, klesla výše otevřeného zájmu k 18. červnu na přibližně 13 miliard dolarů. Otevřeným zájmem je hodnota nevyřízených derivátových kontraktů, které ještě nejsou vypořádány. Zvyšování otevřeného zájmu znamená, že na trh proudí nové peníze a naopak.

Nabídka Tetheru od začátku června nerostla, zde je důvod

Nedávný medvědí trend kryptotrhu se zdá být hlavním důvodem nižšího otevřeného zájmu. Bitcoin klesl z maxim 64 000 dolarů v polovině dubna na aktuálně kolem 36 000 dolarů. Ardoino řekl, že stablecoiny jsou vydávány na základě tržních podmínek. Ve skutečnosti od června stagnuje nejen USDT, ale i nabídka dalších stablecoinů, jak je patrné z prvního grafu výše.

USDT má i nadále největší podíl na trhu se stablecoiny, přes 60%, ačkoli jeho podíl od konce loňského roku klesá, zatímco podíl USDC roste. Celková nabídka stablecoinů vázaných na dolar se dostala minulý měsíc poprvé k hranici 100 miliard dolarů. Současná celková nabídka stablecoinů činí téměř 106 miliard dolarů.

Nabídka Tetheru od začátku června nerostla, zde je důvod

Ve srovnání s fiat měnami umožňují stablecoiny účastníkům trhu kryptoměn pohybovat se rychleji mezi kryptoburzami, protože převody fiat peněz mohou trvat dny. Ne všechny burzy také podporují nákupy pomocí fiat, přičemž stablecoiny a další kryptoměny jsou jediným způsobem obchodování na všech burzách.

Grafy zdroj: The Block’s Data Dashboard

MetaMask: kompletní návod

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *