Investoři ukládají tyto kryptoměny do svých peněženek

3 min read

Jako jedna z nejdůležitějších platforem pro analýzu kryptoměn nám Santiment poskytl nejnovější data o aktuálně nejoblíbenějších coinech mezi investory. V posledních šesti měsících došlo k významným změnám v počtu aktivních peněženek u předních kryptoměn. Pomocí těchto dat získáte cenné poznatky o trajektorii přijetí a růstu různých kryptoměn.

Investoři ukládají tyto kryptoměny do svých peněženek

Toto jsou kryptoměny, které investoři koupili: Přehled posledních šesti měsíců býčího trhu

S nahlédnutím do dat si člověk všimne, že několik kryptoměn zaznamenalo výrazný nárůst počtu aktivních peněženek. Grafika nám ukazuje barevně kódované znázornění, které ukazuje vývoj čísel peněženek v čase od listopadu 2023 do května 2024.

Pokračující nárůst počtu peněženek napříč různými kryptoměnami odráží robustní růst krypto trhu jako celku. Investoři a pozorovatelé trhu by měli tyto trendy využít k identifikaci potenciálních příležitostí a upravit své strategie podle dynamických změn trhu.

Investoři ukládají tyto kryptoměny do svých peněženek

Data platformy Santiment jsou následující:

  1. Toncoin (TON): Na prvním místě tohoto seznamu je Toncoin s působivým růstem o 110 %, což představuje 16,8 tisíc aktivních peněženek.
  2. Dogecoin (DOGE): Dogecoin také vykazuje silný nárůst s 6,6 miliony  aktivních peněženek, tempo růstu 27 %.
  3. Tether (USDT): Tetheru nyní drží 5,7 milionů peněženek, což představuje nárůst o 23 %.
  4. USD Coin (USDC): USDC zaznamenal růst o 16 %, což představuje 2,1 milionu aktivních peněženek.

Další místa obsadili tyto kryptoměny v tomto pořadí:

  • Ethereum 120,7 milionů peněženek (+11% růst)
  • Bitcoin 53,9 milionů peněženek (+10% růst)
  • XRP 5,2 milionů peněženek (+7% růst)
  • Chainlink 727 tisíc peněženek (+6% růst)
  • Cardano 4,5 milionů peněženek (+0% růst)

 

Výrazný nárůst peněženek u některých kryptoměn ukazuje, že celkový zájem o kryptoměny na trhu zůstává silný. Zvláště pozoruhodný je explozivní růst relativně nových nebo méně známých kryptoměn, jako je Toncoin.

Tento vývoj může také naznačovat diverzifikaci zájmu investorů. Mezi analytiky se v současnosti stále častěji diskutuje o prvních známkách altcoinové sezóny pro menší kryptoměny, které budou brzy následovat.

Silný růst počtu peněženek může naznačovat zvyšující se uživatelskou základnu a tedy potenciálně rostoucí poptávku po příslušných kryptoměnách.

 

Marketa Tesarkova
Sdílejte

Napsat komentář