Atari přepisuje historii: P2E veze legendárních ‚Asteroids‘ a ‚Breakout‘ nově na Base Network!

4 min read

Společnost Atari oznámila, že aktualizovala své klasické hry Asteroids a Breakout pomocí blockchainové technologie. Přináší tak funkce jako NFT a žebříčky na efektivní síti Base.

Atari přepisuje historii: P2E veze legendárních ‚Asteroids‘ a ‚Breakout‘ nově na Base Network!

Atari, společnost známá pro své arkádové hry, předělala své klasicky Asteroids a Breakout, integrací blockchainové technologie. Tyto aktualizace přinášejí moderní nádech tradičním arkádovým hrám, které jsou nyní hostovány na Base, efektivnější Ethereum layer-2 síti vytvořené Coinbase. Nové verze obsahují vylepšené vedení záznamů a zvýšené možnosti interakce hráčů.

Na začátek mají hráči možnost mintovat každou hru a soutěžit o pozice na on-chain žebříčcích pro Asteroids (již dostupné) a Breakout (brzy).

P2E verze Asteroids a Breakout

Asteroids, poprvé vydané v roce 1979, zahrnuje navigaci vesmírné lodi skrz pole asteroidů, vyhýbání se a střílení překážek za účelem získání bodů. Hráči ovládají vesmírnou loď navigující skrz pole asteroidů, s úkolem ničit asteroidy, které se při zásahu rozpadnou na menší kusy. Tento nový setup zachovává základní mechaniku původní hry a zároveň přináší nový, soutěžní nádech.

Atari přepisuje historii: P2E veze legendárních 'Asteroids' a 'Breakout' nově na Base Network!

Klíčové funkce hry zahrnují speciální módy jako „Degen“, „Bitcoin“ a „Higher“, kde hráči mohou střílet barevné asteroidy, aby zdvojnásobili své body po omezenou dobu, což přidává strategickou hloubku.

Blockchainová verze Asteroids zaznamenává skóre a úspěchy hráčů pomocí NFT, které stojí 0.0015 ETH (přibližně 5,25 USD). Podle oficiálního webu mohou hráči mintovat až 1 000 NFT přístupových pasů na každou peněženku, přičemž držení více pasů neovlivňuje jejich herní skóre. Tyto NFT slouží k více účelům: poskytují přístup ke hře, zajišťují trvalý záznam hráčských úspěchů na blockchainu Ethereum a umožňují účast na globálních žebříčcích.

Integrace web3 umožňuje real-time aktualizace žebříčků a poskytuje bezpečný, transparentní způsob pro zaznamenávání skóre. Tato aktualizace přidává trvalé a ověřitelné vedení záznamů hráčských úspěchů, což v tradičních herních systémech nebylo možné.

Blockchainová verze Asteroids také zahrnuje týdenní soutěže s cenami jako Atari merchandise, herní kódy a dárkové karty až do výše 1 000 USD. Tento soutěžní aspekt je navržen tak, aby zaujal jak stávající fanoušky hry, tak nové hráče přilákané potenciálními odměnami a blockchainovým hraním.

Atari přepisuje historii: P2E veze legendárních 'Asteroids' a 'Breakout' nově na Base Network!

Podobně byl Breakout znovu představen se stejnými blockchainovými funkcemi. Tato hra vyzývá hráče, aby rozbili zeď cihel ovládáním míče pomocí pálky. Breakout rozšiřuje blockchainovou arkádovou nabídka Atari a poskytuje rozmanitost.

Atari strategicky zvolilo síť Base pro hostování svých blockchainových her, přičemž uvádí jako důvod její škálovatelnost a nižší transakční náklady ve srovnání s hlavní sítí Ethereum. Tato volba je obzvláště vhodná pro herní aplikace, které vyžadují rychlé a časté interakce.

O Atari

Atari se v krypto sektoru angažuje již několik let. V roce 2020 tehdejší CEO Frédéric Chesnais vyjádřil svou silnou víru v blockchainovou technologii. Aktivity společnosti v této oblasti zahrnovaly spuštění vlastního Atari tokenu, vývoj blockchainových videoher a kryptoměnového kasina a uvedení konzole VCS, která také funguje jako uzel blockchainových transakcí.

Navíc Atari spustilo virtuální módní NFT ve spolupráci s blockchainovou herní platformou Enjin. Toto partnerství také umožnilo vývojářům vytvářet blockchainové hry pod značkou Atari prostřednictvím licenčních dohod. Dále jsou v plánu vytvořit Atari-tematické virtuální prostředí v herním metaversu The Sandbox.

Roman
Sdílejte

Napsat komentář