Aktualizace Dogecoinu zahrnuje funkce Web3 podobné Solana

3 min read

Protokol pro škálování bitcoinů QED navrhl v pátek (27.7.) zásadní upgrade na Dogecoin. Tento krok by mohl přeměnit síť meme coinů na vysokorychlostní platformu schopnou provozovat složité decentralizované aplikace, podobně jako Ethereum nebo Solana.

Protokol, který nedávno získal 6 milionů dolarů, má tohoto cíle dosáhnout zvýšením kapacity sítě a přidáním podpory pro smart kontrakt. QED také vyvíjí zero-knowledge (ZK) rollup, který by mohl zvýšit rychlost a kapacitu transakcí DOGE.

Dogecoin bude prvním řetězcem zabezpečeným PoW na úrovni Etherea

„Brilantním aspektem dogecoinu jsou vynikající memy a empatie, kterou si získal po celém světě a která se nyní projevuje ve formě obrovské komunity oddaných držitelů,“ řekl generální ředitel QED Carter Feldman.

„Se zavedením tohoto operačního kódu a pokračující tvrdou prací neuvěřitelných vývojářů Dogecoinu bude dogecoinová síť skutečně prvním řetězcem zabezpečeným PoW na úrovni s blockchainy jako Ethereum a se škálovatelností Solany. Dogecoin je na svém vrcholu.“

QED na implementaci navrhovaných aktualizací spolupracuje s předními pooly pro těžbu dogecoinů, včetně AntPool, ViaBTC a F2Pool. Carter Feldman řekl, že konečným cílem je „udělat Doge STRONK!“

Dogecoin chce pomocí nového upgradu obnovit status zabijáka Etherea

Výkonný ředitel poznamenal, že ačkoli má Dogecoin obrovskou fanouškovskou základnu, současná omezení brání vývoji cenných nových aplikací. Nadcházející integrace ZKP má však potenciál to změnit prostřednictvím užitečných aplikací pro uživatele DOGE.

„Zavedení aplikační vrstvy znamená, že populistické hnutí zaměřené na uživatele může být posunuto na další úroveň.“

„Dogecoin se náhle stává životaschopnou alternativou k řetězcům PoS, které dnes dominují decentralizovaným aplikacím, a nabízí kombinaci silnějšího zabezpečení, poháněného systémem Proof of Work a nejlepšími komunitními vibracemi v oboru. Co se týče cenových pohybů, jvěříme, že uvolnění tohoto latentního potenciálu způsobí velmi významný nárůst poptávky po tomto oblíbeném meme coinu.“

Dogecoin by se mohl stát odrazovým můstkem pro krypto projekty

Kromě toho Feldman věří, že integrace technologie ZKP zvýší dosah značky Dogecoin na úroveň podobnou Bitcoinu. Dále předpovídá, že se zvýší transakční kapacita Dogecoinu, což mu umožní zpracovávat platby v měřítku srovnatelném se sítěmi kreditních karet.

Feldman řekl, že jedním z nejvíce vzrušujících výsledků, které protokol QED očekává, je vytvoření první plně on-chain DEX pro obchodování Doge. „Určitě najdete standardní tarif DeFi – staking, kolateralizované stablecoiny a půjčovací protokoly pro vyšší výnos,“ řekl. „Ale možná nejzajímavější jsou nové aplikace, které využívají jedinečného postavení DOGE jako celosvětově nejpopulárnějšího meme coinu.“

„Doge bude startovací rampou pro monetizované memy budoucnosti. A doufáme, že Dogecoin bude startovací rampou pro další vlnu meme coinů a NFT,“ dodal.

Roman
Sdílejte

Napsat komentář